Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Палачинкова торта с цедено мляко

Палачинкова торта с цедено мляко

Палачинкова торта с цедено мляко
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
21/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Лека, ароматна и лесна за приготвяне - перфектната палачинкова торта"

Необходими Продукти

  • палачинки - 10 - 15 бр.
  • кисело мляко - 1л цедено
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сметана - 200 мл (сладкарска)
  • ванилия - 1 на прах
  • сладко от черни череши - 1/2 буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте цеденото мляко със захарта. Добавете лимоновата кора, сока и ванилията. Отделно разбийте сметаната.

Смесете млякото и сметаната внимателно с помощта на шпатула.

В тавичка за торта с падащо дъно поставете една палачинка, сложете малко от крема, малко от сладкото от череши и отново палачинка.

Така редете до изчерпване на количествата и желаната от вас височина, като завършите с крем вашата палачинкова торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Кристиан Александров
Кристиан Александров
Много вкусна и лека тортичка се получи.Ще я приготвям често.Поздрави !
19.05.2021 10:18