gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Вечеря за гладници

Вечеря за гладници

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6677211
Вечеря за гладници
Снимка: Ася Заевска
1 / 2
22/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции8
"Има ли гладки - вечерята е готова"

Необходими Продукти

  • ЗА РУЛАТА
  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр.
  • кисели краставички - 2 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • галета - за овалване
  • олио - за намазване
  • ЗА КАРТОФЕНИТЕ КЮФТЕНЦА
  • картофи - 500 г
  • майонеза - 1/2 опаковка
  • печурки - 150 г
  • пресен лук - 1 стрък
  • масло - 1 с.л.
  • сол
  • червен пипер
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с приготвянето на рулата. Прехвърлете каймата в купа и добавете към нея предварително наситнените лук и магданоз, яйцето и подправките. Омесете добре и я разделете на 8 части.

Всяка част направете на кюфте, в средата на което сложете 1/4 кисела краставичка + резен кашкавал. Притиснете и оформете руло, което оваляйте в галета. Процедурата се повтаря и с останалата кайма.

Намазнете подходяща тава за печене и подредете рулата в нея. Печете за около 35 минути на 220 градуса.

През това време сварете картофите и ги намачкайте с преса. Отделно разтопете маслото в тиган и задушете за 5-6 мин в него предварително нарязаните на ситно гъби.

Добавете и наситнения лук, солта и червения пипер. Задушете за още 2-3 мин и прехвърлете при картофите. Разбъркайте и добавете майонезата. Отново разбъркайте.

Загрейте 2-3 с.л. олио в тиган. С помощта на супена лъжица (порцията за 1 кюфте) загребете от картофената смес и оформете кюфтенца, които подредете в тигана.

Запържете картофените кюфтета до златисто от 2-те страни (около 2-3 мин от всяка страна).

Сервирайте заедно кюфтенца и руло :)

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: