gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Картофена яхния с наденица

Картофена яхния с наденица

Картофена яхния с наденица
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
22/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Да, картофената яхнийка и сама по себе си е много вкусна, но с пържената наденичка е ненадмината"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 - 5 бр.
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • грах - 4 - 5 с.л. консерва
  • червен пипер - 1 ч л
  • сол - на вкус
  • риган
  • наденица - 2 бр. македонска
  • домати - 1 настърган
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелват се картофи и нарязваме на парчета, морков - на полумесеци, лук на ситно.

В тенджерка се загрява олио, запържва се наденица, нарязана на кръгчета, и изваждаме в чиния.

Сипват се нарязаните зеленчуци с щипка сол и се запържват за кратко. Добавя се настърган домат, червен пипер се разбърква.

Налива се гореща вода, добавя се отцеден грах и риган. Готви се на тих огън до готовност на картофите.

Сега е време да прибавите пържената наденица и брашното, размито с малко вода на кашичка.

Оставя се за 4-5 минути и се сваля от котлона.

Картофената яхния се сервира с топла пита и туршия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: