Свинско с лук и домати на тиган

22/11/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру216384877416
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо314
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиства се лук и чушка, нарязва се лукът на полумесеци, пиперката на ленти. Свинското месо се нарязва на парчета, поръсваме със сол и черен пипер.

В загрято олио в любимото тиганче се запържва месото, докато побелее. Добавят се нарязаните зеленчуци и разбъркваме.

Сипва се 100 мл вода оставяме да се готви на умерен огън, докато месото започне лесно да се къса - става бързо. Сипват се пасирани домати, овкусени със сол и 1 ч.л. захар, която да убие киселия вкус.

Прибавят се накъсани листа босилек, чубрица, 4-5 скилидки чесън с люспите, две сушени чушки и оставяме свинското с лук да поври, докато се изпари водата и остане на мазнина.

Сервираме гозбата с чаша вино.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар