gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Бабина яхния с булгур и кокошка

Бабина яхния с булгур и кокошка

Бабина яхния с булгур и кокошка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
22/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се пилешките бутчета, обезкостяват се, кожата се сваля и нарязваме на средно големи късчета.

В тенджера се загрява олио и запържваме ситно нарязан лук, морков, скилидки чесън и зелена чушка. След като леко омекнат, се добавя настърган домат и 1 ч.ч. измит булгур, малко да се позапържи, и прибавяме червен пипер, сол, щипка черен пипер и сипваме от пилешкия бульон, където се е варило месото заедно с него.

Вари се на умерен огън под капак, докато булгурът се разпука, и прибавяме чубрица и сух джоджен.

Пилешката яхния се сваля от котлона и оставяме с капака за 15-20 минути.

Сервираме с нарязан магданоз.

Вкусотия от времето на баба.

Рецептата е от Марияна Цвяткова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: