Качамак по румънски

22/11/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4858912795
"Веднъж да минеш Дунав и на вкусен качамак да се отядеш "
Приготвяне30 мин.
Готвене9 мин.
Общо39 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо455
  • Преглеждания за месеца148
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете млякото да кипне в подходящ съд на котлона на умерена температура. Добавете половината масло, за да се разтопи.

Започнете да добавяте на тънка струйка царевичния грис, като непрекъснато бъркате. Варете и бъркайте, докато сместа се сгъсти и започне да се отделя от стените на съда или около 7-10 мин.

Добавете настърганите предварително сирене и кашкавал, овкусете с черен пипер и сол и разбъркайте.

Отстранете Качамака от котлона и изсипете в тавичка. Загладете и залейте с разтопеното останало масло.

Поръсете Мамалигата с настърган кашкавал и червен пипер и сервирайте.

Ако желаете, може да оставите ястието леко да се охлади и нарежете на парчета.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар