Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Пухкав мраморен кекс

Пухкав мраморен кекс

Пухкав мраморен кекс
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 3
22/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Всяка домакиня си има най-любим вариант за мраморен кекс, а ние от сърце ви препоръчваме този"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • олио - 200 мл
  • брашно - 500 г
  • бакпулвер - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • какао - 100 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • масло - 50 г за намазване на тавата
  • пудра захар - 100 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купата на миксера чукнете яйцата, добавете захарта и разбивайте на средна степен, докато яйцата побелеят.

Смесете половината брашно с бакпулвера, разбъркайте и изсипете и останалото брашно. Докато се разбиват яйцата на по-леки обороти, добавете постепенно млякото и олиото. След това добавете брашното на части и разбивайте, докато всичко се смеси добре.

Намаслете тавичката, в която ще печете кекса хубаво и изсипете сместа. Заделете малко от нея и добавете какаото.

Разбъркайте и изсипете по средата на тавата, след което с помощта на шишче или клечка направете шарки.

Печете мраморния кекс в загрята на 160 градуса фурна за около 40 мин.

Готовия пухкав кекс оставете леко да изстине, поръсете с пудра захар и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: