gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Солено Руло»Най-вкусното руло Стефани

Най-вкусното руло Стефани

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k5k7
Най-вкусното руло Стефани
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 6
22/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Най-вкусното руло Стефани е онова, което ще си приготвите сами - ние може да ви дадем само рецептата"

Необходими Продукти

  • кайма - 600 г смес телешка и свинска
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 с.л. нарязан
  • кашкавал - 2 - 3 с.л. настърган
  • сол - 1/2 ч.л.
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • яйца - 2 бр. сварени
  • моркови - 1 бр.
  • краставички - 2 бр. кисели
  • чушки - 1/2 бр. изпечена и обелена
  • кашкавал - 4 с.л. настърган
  • картофи - за печене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Няколко часа предварително омесете каймата и добавете подправките, яйцето, киселото мляко със содата, настърганите кашкавал и лук, галетата. Омесете каймата хубаво и я приберете в хладилника.

Междувременно сварете яйцата и моркова за плънка, изпечете и обелете червената чушка.

При готовност на каймата я разплескайте на правоъгълник върху свежо фолио за по-лесно оформяне. Срежете яйцата на половини и ги подредете по дължина на правоъгълника в долния край.

Нарежете краставичките, моркова и чушката на дълги пръчици и ги подредете също по дължина над яйцата. Завийте на руло с помощта на свежото фолио и стегнете като салам в краищата.

Приберете за кратко в хладилника, като междувременно обелете и нарежете картофите за гарнитурата.

Поставете готовото руло в подходяща за размера му тава и отстрани подредете обелените и нарязани картофи.

Поставете в загрята фурна на 200°C за да се запече за около 10 мин и след това намалете температурата на 180°C.

Печете до готовност рулото Стефани или около 40 - 50 мин. Към края на печенето извадете и поръсете с настърган кашкавал, върнете и допечете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: