gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Бутер щрудел с ябълки

Бутер щрудел с ябълки

Бутер щрудел с ябълки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 5
23/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Всяка домакиня може да приготви вкусен щрудел с ябълки с помощта на бутер тесто - опитайте и вие"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете и разточете леко бутертестото.

Нарежете на ивица половината от кората, без да стигате до края.

Обелете и почистете ябълките. Настържете ги на едро ренде.

Задушете ги заедно с маслото. Добавете кафявата захар, канелата и орехите. Разбъркайте.

Готовата плънка охладете.

Изсипете плънката в края на ненарязаната част и завийте на руло.

Поставете рулото в подходяща тава за печене, предварително застлана с домакинска хартия.

Изпечете щрудела в загрята фурна на 200 градуса до златисто.

По време на печенето поръсете повърхността с кафява захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: