Пържени картофени кюфтета

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k5k7
Пържени картофени кюфтета
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 7
22/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
22
"Колкото по-вкусни са пържените картофени кюфтета, толкова повече бира трябва да приготвите - кулинарна аксиома"

Необходими Продукти

  • картофи - около 1.2 кг
  • сирене - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • копър - 2 с.л. нарязан
  • лук - 1 малка глава настъргана
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • сол - на вкус, ако сиренето е солено
  • ЗА ПАНИРАНЕ
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 100 г
  • галета - 100 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сварете картофите, без да ги белите, в подсолена вода. При готовност оставете да изстинат и след това обелете. Настържете ги или намачкайте в купа.

Добавете яйцата, сиренето, настъргания лук и подправките. Разбъркайте хубаво, за да се смесят добре продуктите.

С влажни ръце оформете продълговати и плоски кюфтета, оваляйте в брашно, потопете в разбити яйца и накрая оваляйте в галета.

Загрейте олиото в дълбок тиган на умерена към силна температура.

Изпържете приготвените картофени кюфтета за по 3-4 мин от всяка страна или до златист цвят.

Сервирайте тези супервкусни пържени картофени кюфтета със сос по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: