Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофени Кюфтета»Пържени картофени кюфтета с копър

Пържени картофени кюфтета с копър

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Пържени картофени кюфтета с копър
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 7
22/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
22
"Колкото по-вкусни са пържените картофени кюфтета, толкова повече бира трябва да приготвите - кулинарна аксиома"

Необходими Продукти

  • картофи - около 1.2 кг
  • сирене - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • копър - 2 с.л. нарязан
  • лук - 1 малка глава настъргана
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • сол - на вкус, ако сиренето е солено
  • ЗА ПАНИРАНЕ
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 100 г
  • галета - 100 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сварете картофите, без да ги белите, в подсолена вода. При готовност оставете да изстинат и след това обелете. Настържете ги или намачкайте в купа.

Добавете яйцата, сиренето, настъргания лук и подправките. Разбъркайте хубаво, за да се смесят добре продуктите.

С влажни ръце оформете продълговати и плоски кюфтета, оваляйте в брашно, потопете в разбити яйца и накрая оваляйте в галета.

Загрейте олиото в дълбок тиган на умерена към силна температура.

Изпържете приготвените картофени кюфтета за по 3-4 мин от всяка страна или до златист цвят.

Сервирайте тези супервкусни пържени картофени кюфтета с копър със сос по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Мама каза ,че се слага и кашкавал!?
06.09.2023 21:59
2
Анонимен
Анонимен
Направих ги току що. Станаха перфектни. Препоръчвам рецептата.
28.07.2023 19:15
Анонимен
Анонимен
Аз сол не им слагам докато се варят, защото процеса на варене ще стане значително по-дълъг.
28.07.2023 11:07
1
1
1
Покажи всички подкоментари
Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Чудесни!
20.12.2022 09:36
Анонимен
Анонимен
Страхотни станаха. Благодаря за рецептата.
02.11.2021 10:06
Бойчо Николов
Бойчо Николов
"Измийте и сварете картофите, без да ги белите, в подсолена вода. При готовност оставете да изстинат и след това обелете. Настържете ги или намачкайте в купа." - най-важната операция
13.03.2021 08:50
21
5