Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с пилешки гърди и моцарела

Лазаня с пилешки гърди и моцарела

Лазаня с пилешки гърди и моцарела
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
23/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 бр.
  • моцарела - 150 г ( настъргана)
  • доматена салца - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • кори за лазаня - 1 пакет
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • червено вино - 1/2 к.ч.
  • ЗА БЕШАМЕЛА
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 300 - 400 мл
  • сол
  • масло - бучка краве
  • олио - 1 с.л.
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и с помощта на кухненски робот го направете на кайма. В тиган сложете 2 с.л. олио и го загрейте. Обелете, измийте, нарежете лука и моркова на дребно. Задушете ги в мазнината.

Сложете каймата и запържете и нея. Добавете подправките, а след няколко минути и червеното вино. Изчакайте да се изпари алкохолът и добавете доматената салца. Щом заври, изключете и заделете.

Направете Бешамела, като разтопите двата вида масло. Запържете брашното и разредете с прясното мляко, като не спирате да бъркате с телената бъркалка. Сложете подправките и изключете.

В гореща вода накиснете корите за лазаня за около 7-8 минути. В намаслена тавичка сложете един ред кори, малко Бешамел, моцарела и от сместа месо.

Отгоре поставете отново кори и така до изчерпване на количеството, като завършите с корите. Залейте лазанята с Бешамела, който ви е останал, поръсете с кашкавал и печете на 200 градуса до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: