Най-вкусното сирене по шопски

23/11/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4858912765
"Който не вярва, нека опита и сам да се увери, че именно това е най-вкусното сирене по шопски "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 427
  • Преглеждания за месеца1722
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • сирене - 250 - 300 г
  • домати - 3 бр. малки
  • чушки - 1 бр. червена, изпечена и обелена
  • яйца - 3 бр.
  • лук - 2 с.л. нарязан наситно
  • кашкавал - 3 с.л. настърган
  • масло - за намазване
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен за поръсване
  • риган
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете гювечетата с масло.

Обелете доматите и ги нарежете на тънки шайби. Нарежете лука на ситно и го разделете по дъната на гювечетата.

Подредете нарязаните домати по ръба на гювечетата. Ако останат домати, ги нарежете на малки кубчета и ги посипете по дъното.

Нарежете на тънки ленти изпечената и обелена чушка и разпределете по порциите.

Нарежете сиренето на малки парчета и ги подредете върху чушките и по стените, така че да остане малък отвор за яйцето.

Поръсете с риган, черен пипер и сол на вкус. Запечете за около 20 мин в загрята фурна на 200°C без капак.

Извадете и чукнете яйцата в отворите. Поръсете леко с кашкавал около яйцето.

Допечете с капак за още около 10 мин. Извадете и поръсете с червен пипер.

По желание сервирайте сиренето по шопски с по една люта чушка.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар