gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свински джолан с картофи и бира

Свински джолан с картофи и бира

Свински джолан с картофи и бира
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
24/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
4
"Ако трябва да изберем най-обичанотото мъжко ястие, тази рецепта определено ще е сред фаворитите ни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера под налягане запечатайте джолана с бучката масло от двете страни. Налейте бирата и водата. Затворете и варете 30 минути.

Обелете картофите и ги нарежете на големи парчета. Подредете ги в тавичка. Извадете джолана и сложете и него в тавата. Поръсете със сол, черен пипер и малко розмарин.

Налейте част от бульона, в който сварихте джолана. Полейте с малко зехтин.

Затворете с капака на йенската тенджера и печете около час на 200 градуса или до готовност на картофите. Поднесете джолана с картофи със салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: