gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Тутманик с кисело мляко и сода за закуска

Тутманик с кисело мляко и сода за закуска

Мария СимоваМария Симова
Гуру
2k17k3k19k21
Тутманик с кисело мляко и сода за закуска
Снимка: Мария Симова
1 / 4
24/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Такава закуска никой не отказва, дори онези, които обичат да си поспиват до късно"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете разбитото яйце с киселото мляко и разбъркайте. Добавете угасената в оцета сода, олиото и солта, разбъркайте отново.

Добавяйте пресято брашно на етапи, докато тестото спре да се лепи по ръцете – много меко тесто.

Разделете тестото на равни части и оформете на топчета, завийте топчетата за 10 минути за да починат от месенето.

След това в добре намазана с олио тавичка разтегляте първото топче с ръце на тънка кора, поръсвате с част от натрошеното сирене и поливате с 1 с.л. олио.

Така процедирате с всичките 5 топчета, като отгоре намазвате оформения тутманик с олио и разбитото яйце.

Печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна до готовност, около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: