gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Класически лозови сарми в гювеч

Класически лозови сарми в гювеч

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
7587k2k3k8
Класически лозови сарми в гювеч
Снимка: Албена Асенова
1 / 5
24/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се почистват, нарязват на ситно. Слагат се в дълбок тиган с малко олио да се задушат. След като омекнат се прибавя каймата.

Бърка се, докато стане на трохи. Прибавя се измитият ориз и една чаена чаша вода и сол на вкус.

След като оризът набъбне се прибавят чубрицата, червеният и черният пипер, а след тях смлените домати.

Плънкате се готви още малко и се дръпва от котлона. С вече поизстиналата плънка се завиват сармички от листата.

Дъното на глинен гювеч се намазнява, а на дъното му се поставят един ред лозови листа. Отгоре се нареждат навитите сармички.

Наливат се още около три чаши вода, гювечът се похлупва и поставя в студена фурна.

Сармите се пекат първите 30 минути на 220 градуса, след което температурата се намалява на 180 градуса. Сервират се с бял сос или кисело мляко.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: