Пилешки къри крилца с ориз на пара

24/11/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваГотвач4044001023
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо44
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В йенски съд се изсипват доматите.

Добавят се нарязан на ситно лук, бекон на кубчета, гъби разрязани на две, кисели краставички - на ивици, подправки на вкус, горчицата, олио.

Прибавят се крилцата, разбърква се всичко и се пече в загрята на 240 градуса фурна, до златист цвят.

Оризът се измива и отцежда, слага се заедно с водата, в съда за варене, уредът се включва на 40 минути.

След това в чиния се сипва от ориза, а отгоре пилешко крилце и от получения сос по време на печенето.

Ако нямате уред за варене на пара, може и в тенджера на котлона, с малко сол на вкус и лъжичка олио.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар