Талиатели по болонски

24/11/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор5702146201
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо177
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме манатарките в хладка вода за 1 час. Почистваме зеленчуците и ги нарязваме на средни кубчета.

В нагорещен тиган с бучка масло запържваме първо сланината. След нея сотираме лука, моркова, пресования чесън и целината.

Прибавяме последователно телешката кайма и отцедените гъби. Заливаме с виното и оставяме соса да ври на силен огън, за да се изпари алкохолът.

След около 7 минути намаляваме градусите и добавяме доматите с щипка-две захар. Овкусяваме със сол, черен пипер и индийско орехче.

Оставяме соса да къкри на слаб огън около час, като от време на време доливаме от телешкия бульон. След като се редуцира до желаната от нас гъстота го пасираме.

Талиателите се сваряват според упътването на опаковката.

Поднасяме ги с доматения сос, поръсени с пармезан и нарязан на ситно пресен босилек.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар