Печено авокадо с яйце и чили

22/11/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф82122724673
Приготвяне3 мин.
Готвене10 мин.
Общо13 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо538
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата54
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Авокадото се разрязва на две по дължина. Костилката се отстранява и от всяка половинка се изгребва малко количество от сърцевината, колкото да приюти едно малко яйце.

Всяка лодка авкадо се поръсва със сол, чер пипер, смляно чили и подправка на вкус - в случая е използвана ронена чубрица. Поръсва се с една чаена лъжичка зехтин и се чуква по една яйце от ниско. Върху яйцето отново се поръсва с подправки.

Запича се във фурната или в принцесник до готовност на яйцето. Много вкусна и здравословна закуска, приготвена само за няколко минути.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар