Леща с бял сос

03/06/2019
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо124
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете млякото, в което сте добавили чубрицата, мащерката и черния пипер, да се вари.

Когато заври, прибавете почистения, измит и нарязан на ситно лук.

След 5 минути отстранете съда от огъня и го похлупете с капак.

Запържете брашното с половината масло и сипете при него охладеното и прецедено мляко при непрекъснато бъркане.

Към готовия бешамелов сос прибавете лещата, солта и захарта и оставете ястието да ври около десетина минути.

При сервиране в горещата леща сложете останалото масло.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар