Сладка баница Ветрило

12/10/2018
Таня
отТаняМастър Шеф130714118463
"Защо я правим като ветрило ли - защото така става още по-вкусна, който не вярва, да опита "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 171
  • Преглеждания за месеца9598
  • Преглеждания за седмицата6667
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 пакет фини точени Фамилия
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко, - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • бакпулвер - 1бр.
  • краве масло - 1/2 пакетче
  • за сиропа
  • вода - 3 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първото, което правим, е да сгънем корите една по една на ветрило.
Нареждаме в намазана с мазнина тава.

Поръсваме обилно с разтопеното масло и печем в предварително загрята фурна на 180-200 градуса до порозовяване.

В съд смесваме яйца, захарта, кисело мляко и бакпулвер.

Вадим тавата с корите и поливаме навсякъде със сместа, като с лъжица наливаме навсякъде, като внимаваме сместа да влезе и между сгъвките на корите.

Поставяме и печем отново до златисто и докато заливката се изпече добре.

През това време разбиваме вода със захарта и ванилиите и малко лимонов сок до разтварянето на захарта.

Готовия сироп не се вари, само разбъркваме известно време студен.

Заливаме баницата, когато вече е изстинала и задушаваме.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар