Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Вкусна мусака в мултикукър

Вкусна мусака в мултикукър

Вкусна мусака в мултикукър
Снимка: Evgenia
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"А вие как поднасяте мусаката - с кисело мляко или без?"

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г
  • картофи - 1кг
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • За заливката
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 400 мл
  • вода - 100 мл
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме ситно нарязания лук на програма Fry (включена на 10 минути 160°), после добавяме каймата, поръсваме със сол, черен и червен пипер и чубрица.

След което добавяме нарязаните на кубчета картофи и една чашка студена вода (чашката на кукъра). Разбъркваме и изключваме програмата.

После настройваме кукъра на програма BAKE за 30 минути. Ако е нужно, може да добавите още една чашка вода.

През това време може да си направите заливката за мусаката. Аз изпекох заливката със започващия капак на халогенната си фурна за 20 минути на 250°C. Но ако нямате такъв запичащ капак, може мусаката да се допече и във фурна.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Аз нямам халогенни фурна.
Приготих мусаката в кукъра и след това прехвърлих в тавичка и я запекох заедно със заливката в обикновена фурна. Получава се добре!
31.07.2022 08:31
1
Malinka Vasileva
Malinka Vasileva
Здравейте. Отскоро имам мултикукър и търсейки рецепти попаднах на Вашата рецепта. Може ли да ми кажете дали диаметърът на капака на халогенната фурна трябва да съответства точно на купата на мултикукъра?
08.05.2019 15:39