Ароматен ябълков пирог по руски

15/10/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваГотвач395400452
"Стане ли думи за пирог, заложете на Руската кухня, а ние от сърце ви препоръчваме този "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо352
  • Преглеждания за месеца100
  • Преглеждания за седмицата58
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • йогурт - 1 ч.ч., 2%
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 50 гр.
  • ванилия - 1/2 есенция
  • сол - 1 щипka
  • ябълки - 2 бр., малки
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • Още
  • кристална захар - за поръсване
  • пудра захар - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта, щипката сол, слага се есенцията. Прибавя се разтопеното масло и йогурта, след това пресятото брашно със содата.

В намазнена с масло, малка форма се изсипва повече от половината смес.

Отгоре се нареждат ябълките, предварително обелени и нарязани на тънки полумесеци. Поръсва се с кристална захар на вкус, около 1-2 с.л., а отгоре се излива останалата смес.

Пече се в загрята фурна на 180 градуса за 40 минути /или суха клечка/.

Оставя се във формата да се охлади, след което се изважда внимателно и се поръсва по желание с пудра захар. Много нежен и ароматен сладкиш от руската кухня.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар