Пълнени гъби Капрезе

18/10/2018
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър1655
"Вярвате ли в любовта от пръв поглед или първо ще опитате тези гъби и тогава ще им се обясните в любов "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо462
  • Преглеждания за месеца129
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • За чесновото масло
  • масло - 50 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • мащерка - 2 - 3 стръка
  • розмарин - 2 - 3 стръка
  • За гъбите
  • портобело - 5 - 6 бр. (или друг сорт гъби, подходящи за пълнене)
  • бейби моцарела - 150 г
  • чери домати - 150 г
  • босилек - 2 - 3 стръка
  • За балсамовата редукция
  • балсамов оцет - 50 мл
  • мед - 2 ч.л.
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Обелете гъбите. Загрейте бучка масло и запържете скилидките чесън, стръкчета мащерка, розмарин и босилек.

В друг съд на котлона пригответе соса като кипнете балсамовия оцет и меда. Изчакайте сместта да се сгъсти и редуцира.

Подредете гъбите в тавичка. Разполовете топчиците бейби моцарела и чери доматите. Намажете гъбите от двете страни с овкусеното чесново масло.

Разпределете остатъка от маслото върху гъбите. Поставете стръкчетата от маслото в тавата, за да продължат да отпускат аромат. Подредете парченца от моцарелата и чери доматите вътре в гъбите като ги застъпвате.

Поставете листенце пресен босилек във всяка гъба, овкусете със сол и черен пипер.

Изпечете гъбите Капрезе в предварително загрята на 220 градуса фурна за 15 минути. Гарнирайте изпечените пълнени гъби с балсамовата редукция.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Самира
Самира
18.10.2018 17:31
С най-голямо удоволствие бих опитала тези гъби и тогава ще се обяснявам в любов))
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв