Салата с ям или маниока

15/10/2018
ЛаКумчо
отЛаКумчоНовак3
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо72
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • маниока - 500 г ям (ямс) (англ. cassava)
  • пресен лук - 1 връзка
  • лимони - 2 бр.
  • зехтин - 5 с.л. (препоръчително да е студено пресован)
  • морска сол - на вкус /хималайска/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е здравословна алтернатива на картофената салата с лук.

Варете корена от ям (ямс) или маниока (ямът има по-близък до картофите вкус) около 20 минути.

Обелете го и го нарежете на кубчета. Нарежете пресния лук.

Изцедете лимоните и добавете сока към нарязаните ям/маниока и лук.

Разбъркайте добре и оставете поне за около минута, за да поемат лимона.

Зехтина добавете накрая, за да позволи пропиването на лимона - това запазва свежестта на салатата.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар