gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Щрудел с ябълки, канела и карамелизирани орехи

Щрудел с ябълки, канела и карамелизирани орехи

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
4963k8782k5
Щрудел с ябълки, канела и карамелизирани орехи
Снимка: Яница Николова
1 / 3
25/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
"Така де, не може обикновен щрудел, трябва да и с ябълка, и с канела, и задължително карамелизирани орехи"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плънката се приготвя, като ябълките се обелват и почистват от семките.

Настъргват се на едро ренде и се слагат в купа, прибавят се галетата, захарта, ванилия, канела, натрошените карамелизирани орехи. Разбърква се добре.

Взимат се 3 кори, като помежду им се намазват с масло, най-отгоре също и се слага половината от плънката. Навива се на руло и се слага в тавичка с хартия за печене.

Така се прави и с другите 3 кори.

Отгоре щруделът се намазват с масло и се пекат в загрята фурна на 190-200 около 30 минути или до златист цвят.

По желание щруделът с ябълки се поръсват с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: