gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Ризото с гъби по италиански

Ризото с гъби по италиански

ЗорицаЗорица
Гуру
1k8k4k3k6
Ризото с гъби по италиански
Снимка: Зорица
1 / 3
25/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции4
"Изпитана рецепта за лесно ризото по италиански, с която всеки може да блесне като майстор готвач"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се наситнява и се запържва в широк тиган с дебело дъно с една супена лъжица зехтин и една бучка масло (колкото кибритена кутийка).

Почистените и нарязани гъби се добавят в тигана и се задушават за няколко минути.

Добавя се оризът и се разбърква периодично, докато стане прозрачен.

Добавя се чашата бяло вино и след като се изпари, котлонът леко се намалява и се добавя постепенно черпак по черпак от топлия гъбен бульон. Целта е бульонът постепенно да се поеме от ориза.

След около 20 минути, когато цялата течност на бульона е поета от ориза, тиганът се дърпа от котлона и се добавя настъргания пармезан, сол, прясно смлян черен пипер на вкус и щипка лют червен пипер.

При сервиране на всяка порция ризото се добавя чаена лъжичка масло и по желание допълнително пармезан.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: