Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Хляб с маслини - Фокача

Хляб с маслини - Фокача

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Хляб с маслини - Фокача
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 3
25/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Не претендираме, че това е автенчина фокача, но глава залагаме, че е най-вкусният хляб с маслини, който сме опитвали"

Необходими Продукти

  • мая - 1 пакетче суха или 1/2 кубче прясна мая
  • захар - 1 к. л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • вода - 400 мл
  • брашно - 1 кг
  • маслини - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в част от водата и захарта. Брашното се пресява и се оформя кладенче.

Отстрани се поръсва солта, в кладенчето се сипва разтворената мая, олиото, останалата вода и обезкостените и нарязани маслини.

Замесва се меко хубаво тесто. Покрива се и се оставя да втаса за 20 минути.

Тестото се разстила върху хартия за печене в квадратна или правоъгълна тавичка. Пече се фокачата на 180 градуса за 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: