Пиле Жулиен

Биляна ВладоваБиляна Владова
Иноватор
2061k3107914
Пиле Жулиен
Снимка: Биляна Владова
1 / 3
24/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2
"Чуваме пиле Жулиен и знаем, че трябва да се обадим да диетата и да отложим всички съвместни планове за днес."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се изкисват за около час в солена вода. След това се нарязват на жулиени.

Тиган се слага на котлона да загрее и се намазва с половината от маслото. Във вече загрятото масло се слагат пилешките жулиени. Докато се запържват, се нарязват отново на жулиени беконът, гъбите и киселите краставички. След като се запържи месото, към него се добавят и другите вече нарязани продукти. Всичко се разбърква добре.

Щом се запържат в тигана, се налива сметаната и се посолява. Разбърква се хубаво, като внимаваме да не загорим ястието. След това се нарязват триъгълниците от топена сирене на две или три и също се добавят в тигана. Отново се разбърква.

Отнема се от котлона. Накрая се настъргва кашкавала и се обърква с пилешкото, за да се разтопи.

През това време се препичат две-три филийки хляб. Чесънът се пресова в останалото масло и с тази смес се намазва още топлия хляб. Нарязва се на триъгълници.

Пилето Жулиен се разсипва в чинии и около него се подреждат хлебните хапки.

Поднасяме ястието топло заедно със студено бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: