Сладка баница Ветрило
gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка Баница»Сладка баница Ветрило

Сладка баница Ветрило

Сладка баница Ветрило
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
24/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции5
"Защо я правим като ветрило ли - защото така става още по-вкусна, който не вярва, да опита."

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет фини точени Фамилия
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко, - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • бакпулвер - 1бр.
  • краве масло - 1/2 пакетче
  • ЗА СИРОПА
  • вода - 3 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • лимонов сок
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Първото, което правим, е да сгънем корите една по една на ветрило.

Нареждаме в намазана с мазнина тава.

Поръсваме обилно с разтопеното масло и печем в предварително загрята фурна на 180-200 градуса до порозовяване.

В съд смесваме яйца, захарта, кисело мляко и бакпулвер.

Вадим тавата с корите и поливаме навсякъде със сместа, като с лъжица наливаме навсякъде, като внимаваме сместа да влезе и между сгъвките на корите.

Поставяме и печем баницата отново до златисто и докато заливката се изпече добре.

През това време разбиваме вода със захарта и ванилиите и малко лимонов сок до разтварянето на захарта.

Готовия сироп не се вари, само разбъркваме известно време студен.

Заливаме сладката баница, когато вече е изстинала и задушаваме.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: