Прясно зеле с домати в гювеч

25/11/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф89524727224
"Когато става дума за прясно зеле с домати в гювеч, две мнения по въпроса няма - страшно вкусно е "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо465
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се почиства от външните листа и се нарязва. Доматите се обелват и нарязват на едри парчета. Лукът и морковът се обелват и наситняват.

Скилидките чесън се оставят цели. Копърът се нарязва на ситно.

В дълбок тиган се загрява олиото и се задушават лукът, морковът и зелето. Задушените зеленчуци се изсипват в гювеч, добавят се доматите, копъра, черен пипер, кимион и сол. Разбърква се.

Отгоре се нареждат лютите чушки и скилидките чесън. Добавя се водата и се полива със струйка олио. Захлупва се с капака.

Гювечът се слага в студена фурна и се загрява на 180-200 градуса. Пече се около 30-40 минути.

Добър апетит! подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар