Курабийки с мармалад и орехи

16/10/2018
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф122866426927
"Обзалагаме се на две курабийки, че ще ги изядете още, докато са топли "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо551
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цялото яйце и жълтъка разбиваме с пудра захар (1 ч.ч.). Киселото мляко смесваме с бакпулвер (1 ч.л.) и сода за хляб (1 ч.л.). Разбъркваме и сипваме при яйчената смес. Прибавяме и разтопена и охладена мас (1 ч.ч.), ванилия (1 пакетче) и брашно, колкото е необходимо, за гладко, нелепнещо тесто.

Завиваме тестото и оставаме за 15 минути на стайна температура, а после правим малки топчета, които леко издължаваме елипсовидно, притискаме с длани и слагаме парченце от ябълковия мармалад. Прегъваме така, че мармаладът да е вътре в бисквитката за плънка.

Притискаме крайчетата. Подреждаме готовите бисквитки в тава върху, намазана с мазнина хартия за печене. Когато приготвим и оформим всички бисквитки, намазваме отгоре всяка с разбит белтък и поръсваме със смесени смлени орехи и кристална захар. Печем на 170 градуса нагрята фурна до златисто.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар