Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Прясно зеле с домати в гювеч

Прясно зеле с домати в гювеч

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Прясно зеле с домати в гювеч
Снимка: Зори
1 / 7
25/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Когато става дума за прясно зеле с домати в гювеч, две мнения по въпроса няма - страшно вкусно е"

Необходими Продукти

  • зеле - 1. 5 кг
  • домати - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • люти чушки - 5 - 6 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • копър - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
  • вода - 300 мл
  • олио - 1/2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се почиства от външните листа и се нарязва. Доматите се обелват и нарязват на едри парчета. Лукът и морковът се обелват и наситняват.

Скилидките чесън се оставят цели. Копърът се нарязва на ситно.

В дълбок тиган се загрява олиото и се задушават лукът, морковът и зелето. Задушените зеленчуци се изсипват в гювеч, добавят се доматите, копъра, черен пипер, кимион и сол. Разбърква се.

Отгоре се нареждат лютите чушки и скилидките чесън. Добавя се водата и се полива със струйка олио. Захлупва се с капака.

Гювечът се слага в студена фурна и се загрява на 180-200 градуса. Пече се около 30-40 минути.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: