gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодов Сладкиш»Домашен сладкиш с дюли и ябълки

Домашен сладкиш с дюли и ябълки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k29k15k8k1
Домашен сладкиш с дюли и ябълки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5ВИДЕО
25/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
"Само едно нещо е по-вкусно от парче домашен сладкиш с дюли и ябълки - две парчета домашни сладкиши с дюли и ябълки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете дюлите от твърдата сърцевина, не ги белете, ако нямат белези и тъмни петна по кората. Ябълката обелете и почистете.

Нарежете плодовете на парченца, не много големи, посипете ги със захар, налейте им около 130 мл вода и сока от лимона. Сложете на котлона. Варете първоначално на силен огън до редуциране на сиропа почти наполовина. Тогава сложете маслото и канелата и намалете температурата с 3-4 степени. Гответе до леко червеникав цвят при постоянно разбъркване.

Разбийте яйцата със захарта и към тях налейте млякото и олиото. Добавете кората от лимона настъргана на фино ренде, само жълтата и част.

Пресейте към сместа брашното с бакпулвера и щипка сол и разбъркайте с плавни движения в кръг (само в една посока) до цялостното интегриране на брашното.

В съд/форма за сладкиш, предварително намаслена и набрашнена (с изключение ако е силиконова) и с вместимост 1 л, сипете малка част от сместа, колкото да покрива 1 пръст дъното. Разпространете равномерно по- голямата част от плодовете и излейте останалата смес. Отгоре сложете останалите дюли и ябълки.

Печете плодовия сладкиш в загрята на 180 градуса фурна около 30 минути или до суха клечка.

След изваждане от фурната изчакайте 5 минутки и отделете от формата.

Оставете сладкиша с дюли да изстине върху решетка, преди да нарежете.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: