Кюфтенца от киноа с тиквичка

25/11/2018
"Уникални зеленчукови кюфтенца с киноа, приготвени по здравословен начин "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 994
  • Преглеждания за месеца170
  • Преглеждания за седмицата57
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Измийте киноата, за да не ви нагарча впоследствие. За да разгърне вкуса и аромата си я запечете - отцедена, но още мокра в тиган на умерен огън. Когато ви замирише приятно, на ядки, отстранете я и залейте с вода. Сварете така приготвената киноа за около 10-12 минути, отцедете, ако има излишна течност, и оставете да се охлажда.

2. Настържете тиквичката, посолете я и оставете да пусне водата си. Изстискайте я много хубаво и прибавете към изстиналите сварени зрънца киноа. Чукнете яйцето, сипете галетата, гаудата- настъргана, още сол на вкус и магданоза- накълцан.

3. Бъркайте с лъжица сместа докато се хомогенизира. Трябва да е гъстичка, затова си сложете още галета, ако е нужно, за да можете по-лесно да оформяте кюфтенцата.

4. Взимайте с ръка от сместа и оформяйте топчета, които впоследствие сплесквайте леко и овалвайте в галета.

5. Подредете кюфтенцата в тавичка покрита с хартия за печене, поръсете със зехтин и пъхнете в загрята на 200 градуса фурна.

6. Печете до златист загар и поднесете зеленчуковите кюфтенца топли в компания с любим сос.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Пламена Тодорова
Страхотни!
0
0