Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бурито»Пикантни рулца по мексикански

Пикантни рулца по мексикански

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Пикантни рулца по мексикански
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
26/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
26 мин.
Порции
4
"Пикантни рулца по мексикански, които ще приготвите в собствената си кухня без никакви усилия - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • тортила питки - 6 бр. мексикански
  • халапеньос - 4 чушлета от консерва или пресни
  • царевица - 150 г сладка, зрънца от консерва
  • салатен микс - 2 шепи, листа
  • гуакамоле - 200 г
  • масло - за намазване на питките
  • зехтин - около 3 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете /стоплете тортила питките в сух тиган и веднага след като извадите, намазвайте от двете страни с масло. Целта е да омекнат и да можем впоследствие да ги навием на рулца, без да се счупят или разкъсат.

Всяка тортила питка намаже с Гуакамоле, отгоре подредете халапеньос, нарязани на ситно или по-едро - на кръгчета. Ако не търпите прекалено пикантно, намалете количеството на чушлетата.

Смесете царевицата с микса от салатени свежи листа и подправете със сол и зехтин. Завършете пълнежа на питките, като разпределител от свежата смес върху всяка.

Навийте на рулца, а всяко разрежете на още три по-малки рула.

Подредете в плосък поднос и сервирайте като предястие на вашата трапеза.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: