Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Сутляш»Кокосово мляко с ориз и праскови

Кокосово мляко с ориз и праскови

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Кокосово мляко с ориз и праскови
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
25/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Един по-ароматен и екзотичен вариант на любимия сутляш с кокосово мляко - просто пленителен"

Необходими Продукти

  • праскови - 2 бр. /200 г/
  • ориз - 70 г
  • захар - 70 г
  • кокосово мляко - 400 мл
  • кардамон - 1/4 ч.л. прах
  • канела - 1/2 пръчка
  • кокосови стърготини - за поръсване
  • пудра захар - по желание, за подслаждане на прасковите
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, нарежете и сложете в блендер 150 г от прасковите (приблизително 1/2 праскова оставете за декорация). Пуснете да се смелят, но не на много фина каша, а да се усещат малки парченца. Ако плодовете не са много сладки, смесете ги с малко пудра захар и разбъркайте. За да не потъмняват, може да им капнете и малко лимонов сок.

Поставете на котлона кокосовото мляко, щипка сол, канелата и кардамона. Сложете ориза, предварително измит от нишестето. Варете под капак 25-30 минути на слаб до умерен огън. Сложете захарта и продължете варенето още 4-5 минути при отворен капак и непрестанно разбъркване.

На дъното на чашки разпределете от смлените праскови, отгоре сипете млякото с ориз и щом изстине подредете фини парченца от заделената праскова.

За завършек поръсете крема с кокосови стърготини и поднесете.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: