Лазаня на тиган

25/11/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8424923169
"Специално предложение за всички, които обичат лазаня, но не искат за я чакат да се пече - вкусна лазаня на тиган "
Приготвяне30 мин.
Готвене55 мин.
Общо85 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо187
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Подредете корите за лазаня в широк съд и покрийте с леко затоплена вода. Оставете ги така, за да се хидратират и омекнат, докато приготвяте всичко останало. От време на време отделяйте коричките, за да се избегне слепване.

2. Накълцайте на ситно лука, моркова и целината и ги запържете в зехтина за 5 минутки, заедно с малко сол. Добавете каймата и бъркайте за кратко, докато стане на трохи. Тогава налейте виното и гответе още 5 минути при периодично разбъркване.

3. Сипете доматеното пюре, подправките и още сол на вкус и гответе под капак 20 минути, разбърквайки от време на време.

4. След като е готов сосът Болонезе, се заемете с Бешамела. За него разтопете маслото на слаб огън и когато започнат да излизат мехурчета сипете брашното наведнъж и бъркайте около две минутки. Ще замирише много приятно.

5. Налейте млякото на тънка струйка при непрестанно разбиване с телена бъркалка. Дори и да се образуват бучки в началото, не се тревожете, те ще изчезнат.

6. Добавете белия пипер, индийското орехче и солта и варете соса до сгъстяване около 7-8 минути на тих огън, без да спирате да бъркате.

7. Хидратираните кори паста извадете върху чиста памучна кърпа, за да се отцедят от водата. Настържете пармезана с фино ренде, а моцарелата на малко по-едро.

8. Започнете сглобяване, като на дъното на тиган с диаметър около 30 см. разположите равномерно тънък пласт Болонезe. Върху него подредете от корите паста, последвайте с още един пласт Болонезe, а отгоре ръснете пармезан и залейте с част от Бешамела. Така редете до привършване на продуктите.

9. Върху последния пласт поръсете с настърганата моцарела и захлупете с капак тигана. Поставете го на умерен до силен огън за около 10 минути или до пълно разтопяване на моцарелата.

10. Разрежете на порции и поднесете лазанята топла.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар