Сочен сладкиш с ябълки

17/10/2018
Анелия Терзиева
отАнелия ТерзиеваПомощник Готвач1376941
"Не ни говорете за диети, когато на масата ни чака сочен сладкиш с ябълки "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 532
  • Преглеждания за месеца1931
  • Преглеждания за седмицата364
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд смесваме брашното, бакпулвера, 200 г от захарта и щипка сол. В друга купа разбъркваме течните съставки - две яйца, мляко, олио. Към сухите съставки добавяме течната смес , като разбъркваме внимателно до получаване на хомогенна смес.

Предварително почистените и обелени ябълки нарязваме на тънки филийки и ги прибавяме към кексовата смес.

В кръгла тавичка поставяме хартия за печене. Ако нямаме такава, можем да намажем дъното и стените на съда с олио или масло и да поръсим с брашно.

Печем за около 30-35 мин. в предварително загрята умерена фурна (180-200 градуса). Приготвяме заливка от останалите едно яйце и 120 г захар, към които добавяме и маслото.

Разбиваме с помощта на тел или миксер. Заливаме тази смес върху сладкиша и връщаме във фурната за още 10 мин. Поръсваме сладкиша при поднасяне с пудра захар и канела.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар