Редена салата с риба тон

25/11/2018
"Уж обикновена салата, а поднесена по толкова ефектен начин, няма как да не впечатли гостите "
Приготвяне15 мин.
Готвене9 мин.
Общо24 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо643
  • Преглеждания за месеца318
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 8 бр. варени
  • червен лук - 1 глава
  • кашкавал - 150 г рендосан
  • риба тон - 400 г консерва
  • майонеза - около 7 - 8 лъжици
  • див лук - няколко перца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците. В отделни купички рендосайте белтъците на едро ренде, а жълтъците на ситно.

Сложете рибата тон в цедка да се изцеди от марината. Нарежете лука на ситно.

Майонезата разбъркайте с една с.л. вода.

В прозрачна купа сложете белтъците, леко ги посолете и залейте с две с.л. майонеза.

Покрийте с лука и отново сложете от майонезата. Прибавете рендосания кашкавал, отново майонеза и покрийте с изцедената риба.

С помощта на шпатула леко притиснете.

Добавете останалата майонеза и завършете с жълтъците.

Покрийте със стреч фолио и приберете в хладилник за 1 час.

Преди поднасяне поръсете салата с риба тон с див лук.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар