Начин на приготвяне
Замесваме тесто от брашното, киселото мляко със содата за хляб и хималайската сол. По желание можем да добавим подправки (джоджен, боселек или др.) и семена (слънчогледови семки, маково семе, сусам и др.).
Месим продължително мекото тесто, за да стане още по-еластично, и го разделяме на малки равни топченца.
Подготвяме сиренето, като го нарязваме на малки кубченца (1см х 1 см). Оформяме на хубави топченца тестото и на всяко топче натискаме посредата с палец една дълбока дупчица, в която полагаме по едно кубченце сиренце, като леко може да стърчи, и притискаме леко около него тестото.
Подреждаме соленките в намазнена тавичка и ги намазваме отгоре с шарлан.
Печем на 200 градуса за около 20 - 25 минути.
Чудесни соленки със сирене и кисело мляко - мекички и вкусни, подходящи за парти!
Чудно Вкусно!