Мариновани свински пържоли на скара с мед

26/11/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф82122924743
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо204
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 4 бр.
  • мед - 1 ч.л.
  • кафява захар - 1 - 2 щипки
  • бира - 300 мл
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пчелният мед и захарта се сипват в купа с бирата. Разбъркват се, докато се разтворят в нея. Добавя се сол на вкус, черен пипер, пресованите скилидки чесън и зехтина.

Освен за свински пържоли тази марината е много подходяща и за ребърца на скара.

Пържолите се слагат в дълбок съд с похлупак и се заливат с маринатата. Похлупват се и се прибират в хладилник за поне 2 часа или за цяла нощ.

След като са се мариновали, се слагат върху добре загрята скара, предварително намазана с парче сланина. Изпичат се и от двете страни до готовност.

Изпечените пържоли се прибират в тенджера или друг подходящ съд с капак и се оставят захлупени поне 20 минути да си починат върху вече слабата скара.

Поднасят се топли и с подходяща гарнитура.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар