Лесен зимен гювеч с цели пилета

27/11/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф873498168
"Зимният глад не е за подценяване, затова пригответе за лакомниците вкъщи лесен зимен гювеч с цели пилета "
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо230
  • Преглеждания за месеца128
  • Преглеждания за седмицата61
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелето на ситно, поставете го в купа и добавете измития и добре прецеден ориз, нарязаните на малки кубчета картофи. Поръсете сместа с черен пипер и кимион на вкус, разбъркайте.

Намажете дъното и стените на глинения гювеч с меко масло и разпределете сместа равномерно по дъното, добавете отгоре шушулките сминдух и налейте 2 ч.ч. вода.

Почистете и много добре измийте пилетата, подсушете ги. Шпиковайте на няколко места пилетата и поставете резени от скилидките чесън. Отделно смесете меда, солта и червения пипер и много добре намажете пилетата от всички страни, поставете върху зелевата смес.

Нарежете почистените праз и моркови на колелца, допълнете празнините на гювеча с тях. Налейте олиото и поставете 2 малки кубчета от маслото върху пилетата.

Затворете гювеча с капака и го поставете в студена (обезателно студена) фурна и включете фурната на 150 градуса на горен и долен реотан, печете за 2 часа и 30 минути до готовност на месото. Поднесете печените пилета топли.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар