Сладък шарен кейк

27/11/2018
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф125166432267
"Когато всяка хапка ти носи наслада, със сигурност похапваш сладък шарен кейк "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо601
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включваме фурната да нагрява на 200 градуса с горно и долно нагряване. Слагаме в отделни сухи купи белтъците и жълтъците отделно.

Разбиваме белтъците със захарта (9 с.л.). В другата купа разбиваме жълтъците със студена вода (1/2 к.ч.).

Прибавяме разбитите жълтъци към белтъците и с леко разбъркване с шпатула постепенно наливаме олиото (1/2 к.ч.). Слагаме и смесеното пресято брашно (9 с.л.) с натурално нишесте (5 с.л.).

Ръсваме и ванилия (1 пакетче). Внимателно смесваме всички съставки. Половината от полученото тесто сипваме във формата за кейк (намазана с олио и поръсена с брашно).

Другото тесто смесваме с какао (1 ч.л.) и насипваме и него във формата. Слагаме да изпечем кейка в нагрятата на 200 градуса фурна на следното ниво и намаляваме градусите на 150 и само с долно нагряване.

Печем до готовност, приблизително 35 минути, проверяваме със суха клечка, дали кексът е изпечен хубаво. Поръсваме изпечения кейк с пудра захар.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар