Пилешко с кафяв ориз

Теодора  Иванова КаменоваТеодора Иванова Каменова
Помощник Готвач
534324193081
Пилешко с кафяв ориз
Снимка: Теодора Иванова Каменова
1 / 2
27/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
"Пилешко с кафяв ориз - разликата не е само в цвета, опитайте и ще разберете"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешкото месо, нарязваме го на порции и ако не е домашно, го изкисваме във вода с малко сол 2-3 часа в хладилника.

Измиваме отново и сипваме вода, която да го покрие и още отгоре, защото при варенето ще изври по-голяма част от водата, но ще ползваме бульона.

Варим и когато месото поомекне, го прехвърляме в тава за печене, прецеждаме бульона върху него, изсипваме всички други продукти, които предварително сме подготвили /измили и нарязали/- гъби, чушки, рендосали сме моркова, измили сме до чиста вода и накиснали ориза. Аз съм ползвала кафяв ориз Басмати.

Слагаме сол и подправки на вкус, олиото и доливаме вода, ако бульонът не покрива продуктите напълно.

Печем пилето с ориз в умерена фурна на 250 градуса около 40 минути след завиране. Може да се наложи да се добави още вода или олио, но това ще прецените, ако опитате едно зрънце от кафявия ориз и не е готов, а течностите са изврели при печенето.

Добър Апетит!

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: