gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Карфиол с Праз на Фурна

Карфиол с Праз на Фурна

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3362k3
Карфиол с Праз на Фурна
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
25/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Не се подвеждайте, това не е обикновен карфиол с праз на фурна, а нещо много,много по-вкусно"

Необходими Продукти

  • карфиол - средна глава
  • праз - 2 стръка
  • червени чушки - 1
  • моркови - 1
  • целина - 1 стрък едра /селъри /
  • чесън - 2 скилидки
  • яйца - 4
  • чедър - 150 гр. настъргано сирене
  • растителна мазнина - 3 с.л.
  • бяло вино - ½ ч.ч. сухо
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • майорана - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се разчленява на розички. Празът, морковът и целината се нарязват на кръгчета, чушката на ситно. Чесънът се смачква и наситнява.

В мазнината се задушават празът, чушката, морковът и целината. Посолява се и се добавят карфиолът, подправките и виното.

Всичко се излива в тавичка и поставя във фурната на 180°C, завито с фолио.

Яйцата се разбиват със сиренето и чесъна. След 20 мин със сместа се залива тавичката.

Пече се още 15-30 мин, докато ви хареса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: