Начин на приготвяне
В вряща вода сипваме соевите хапки да се варят заедно с хималайската сол и шарлана. След няколко минути към нея добавяме зеленчуците: карфиола начупен, лука и чушките, почистени и нарязани. Всичко заедно се готви и малко преди да са се сварили, започваме да добавяме и останалите подправки - пресен копър /нарязан/, сушени босилек и джоджен (ситно стрити), куркума, кимион, черен и червен пипер, джинджифил на прах и на ситно нарязано половин люто чушле.
След тях следва яйцето (предварително разбъркано), което прибавяме със спираловидно движение при постоянно разбъркване с дървена бъркалка.
Разпределяме в 3 порции и поднасяме топло, дори горещо, за да ни загрее истински.
Пикантна антиоксидантна загряваща храна, изключително подходяща за студените дни през зимата!
Докато снежинките падат плавно, нека дъвчем бавно!
Чудно Вкусно!