gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Най-лесната туршия без аспирин

Най-лесната туршия без аспирин

Най-лесната туршия без аспирин
Снимка: Илиана Първанова
1 / 4
26/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
"Когато мезето е само на една ръка разстояние - вижте как се прави най-лесната туршия без аспирин"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и начупваме на средно едри бонзайчета - карфиола. Почистваме червените и зелените чушки от кочаните и семките, измиваме ги и ги нарязваме на средно големи парченца. Обелваме морковите, измиваме ги и ги нарязваме на леко дебелички кръгчета.

Измиваме и накъсваме с ръце или нарязваме на едро магданоза. Подготвяме си бурканите, като ги измиваме и сипваме във всеки един - по 1 с.л. домашен ябълков оцет, 1 ч.л. хималайска фина сол и половин чаена лъжичка кафява захар.

Разбъркваме ги, за да се разтворят и след това разпределяме по бурканите смесените зеленчуци, с преобладаващ карфиол. Заливаме до гърлото с гореща вода и затваряме бурканите, като затягаме добре капачките.

Обръщаме ги на обратно и ги оставяме така за 24 часа. След това ги изправяме и ги разклащаме по един път всеки ден и след 3 седмици се получава уникално хубава туршия- сладко-солено-кисела, хрупкава и свежа! Много лесна и и изключително бърза за приготвяне!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: