Варен ориз със свинско месо

20/10/2018
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф122866426967
"Класика за онези, които държат на традициите в кулинарията "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо321
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото (500 г) и нарязваме на малки късчета. Слагаме в тенджера и заливаме с вода. Поставяме на котлона и като кипне водата, изливаме и наливаме чиста топла вода (1 л.). Варим месото 15-20 минути.

Опитваме дали е сварено, при необходимост продължаваме варенето и когато е готово, прибавяме нарязаните зелени подправки, черен пипер, сол, зелен лук (2-3 стръка нарязани), измит добре ориз (1ч.ч.) и олио (5-6 с.л.).

При необходимост доливаме топла вода и варим ястието до готовност.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар