Солена гофрета с тиква и пушена сьомга
gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Гофрети»Солена гофрета с тиква и пушена сьомга

Солена гофрета с тиква и пушена сьомга

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
3923k2k1k
Солена гофрета с тиква и пушена сьомга
Снимка: Храна за Душата
1 / 5ВИДЕО
22/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
"При нас мечтите на лакомниците се сбъдват - вкусна и здравословна гофрета с тиква и пушена сьомга"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пасирайте сварената тиква.

В купа смесете брашното с бакпулвера. Направете кладенче в брашното и счупете вътре яйцето. Разбъркайте. Постепенно добавете прясното мляко.

Нарежете маслото на кубчета и прибавете към базата. Добавете и пюрето от тиква. Разбъркайте добре до получаване на еднородна смес. Изпечете гофретите в уред.

Овкусете заквасената сметаната със сол и черен пипер. Добавете нарязана на ситно кората на 1 лимон и накълцана 1/2 връзка копър. Завършете със зехтин и разбъркайте топинга.

Нарежете на ситно червения лук и пресния лук за поръсване на гофретата.

Сервирайте тиквените гофрети, като гарнирате със сметаната. Подредете парченца пушена сьомга и поръсете с червен и пресен лук.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: