Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Пилешка супа с бекон и бира

Пилешка супа с бекон и бира

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575523335271
Пилешка супа с бекон и бира1 / 2
09/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • бекон - 6 по - дребни резена
  • пилешки гърди - 500 г
  • масло - 1/4 ч.ч.
  • брашно - 1/4 ч.ч.
  • бира - 1 ч.ч.
  • пилешки бульон - 1 ч.ч.
  • готварска сметана - 2 ч.ч.
  • чесън - 2 пресовани скилидки
  • лют червен пипер - 2 ч.л. със семки
  • червен пипер - 1 ч.л сладък
  • сол
  • черен пипер - млян, на вкус
  • чедър - 250 г настърган
  • сос уорчестър - 1 ч.л.
  • пресен лук - наситнени пера
  • крутони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрявам тенджера и нарязвам с ножица бекона в нея. Пържа го в собствената му мазнина, докато стане леко хрупкав, като разбърквам периодично.

Нарязвам пилешкото на малки кубчета. Изваждам бекона с решетеста лъжица и в неговата мазнина запържвам пилето. Изваждам го с лъжицата при бекона.

Нарязвам маслото на парченца и го прибавям към мазнината в тенджерата.

Разбърквам с брашното, докато премахна бучките. Сипвам бирата, бульона, сметаната и подправките. Разбърквам добре и загрявам, докато започне да кипи.

Прибавям чедъра и разбърквам, докато се разтопи. Прибавям уорчестърския сос, сол, черен пипер, бекона и пилето.

Оставям да къкри на умерена температура, докато месото омекне, като разбърквам периодично. Сервирам пилешката супа с нарязани пера зелен лук и крутони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: