gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Камби»Медена туршия с камби

Медена туршия с камби

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
3923k2k2k
Медена туршия с камби
Снимка: Храна за Душата
1 / 3ВИДЕО
25/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"По какво се познават вкусните туршии - по маринатата, разбира се, а тази е невероятна."

Необходими Продукти

  • камби - 3 - 4 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • зеле - 200 г
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • целина - 1 бр.
  • За топлата марината
  • оцет - 100 мл
  • захар - 100 г
  • мед - 3 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 50 мл
  • вода - 300 мл
  • бахар - 1 с.л.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете и почистете чушките камби. Нарежете ги на четвъртинки. Нарежете и зелето и моркова на едро. Накъсайте листата на целината.

В дълбок съд на котлона налейте водата и добавете захарта, зехтина, оцета и меда. Овкусете със сол и черен пипер, добавете зърна бахар и дафинови листа. Оставете сместа да заври.

Подредете зеленчуците в буркан като ги редувате. Пуснете вътре таблетка аспирин, за да запазите туршията. Залейте с горещата марината до винта на буркана и затворете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: